602573_103449843150425_1212934163_n

OPG BOŽIĆ

Smješteno na osami na obali rijeke Pakre, u podnožju bogatih hrastovih šuma i vinograda udaljeno od prometnica, ovo gospodarstvo je sačuvalo svoj netaknuti seoski šarm, koji uz dodir prošlosti, prije svega pruža mir i odmor od stresne svakodnevnice i užurbanog života.

  • ETNO MUZEJ I TRADICIJSKI VRT – ogledni primjerak seoskog života je mali etno muzej u kojem je smještena zbirka namještaja i predmeta koji kazuju priču o prošlosti predaka vlasnika, ali i cijeloga kraja. Ispred muzeja se može pogledati tradicijski vrt sa starinskim vrstama cvijeća, dobitnik dva priznanja turističke zajednice Požeško-slavonske županije u kategoriji uređenosti okućnice i u kategoriji turističke ponude.
  • EKO VOĆNJAK I EDUKACIJA O EKOLOŠKOM VOĆARSTVU – Razgledavanje eko voćnjaka površine 1 ha sa 450 stabala jabuka, krušaka i šljiva, upoznavanje s načelima ekološkog voćarstva, uzgoja i zaštite voćaka.
  • ZBIRKA STARIH POLJOPRIVREDNIH STROJEVA – vraćaju nas stotinu godina u prošlost, u doba kada se zemlja obrađivala konjima, a žito želo kosama. Osim razgledanja, posjetitelji mogu naučiti i o uporabnim vrijednostima prikazanih izložaka.

Ponuda: etno muzej, tradicijski vrt, eko voćnjak, edukacija, zbirka starih poljoprivrednih strojeva

facebook stranica

Više slika:

Comments are closed